1,000.00 ₺ ve Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava!
Ci̇lt Ve Saç Bakımı Sss
Buradasınız: Anasayfa / Blog
7 Haziran 2022, Salı
Cilt ve Saç Bakımı SSS
Cilt ve saç akımı hakkında sık sorulan soruları sizler için derledik.
Cilt ve Saç Bakımı SSS

Şampuanınızda neden silikon kullanmamalısınız?

Silikon terimi genellikle geleneksel bakım ürünlerinde bulunan tam kimyayı ifade eder. Genellikle gözden kaçan şey, silikonların sadece şampuanlarda değil aynı zamanda kremler, makyaj malzemeleri ve duş jelleri gibi ürünlerde de bulunmasıdır.
Silikonla saç bakımı sırasında, kimyasal maddeler saçı tek tek sararak parlak ve pürüzsüz görünmesini sağlar. Bu işlemin dezavantajı, saçı kırık uçlardan ve saç kırılmasından koruması gereken bakım maddelerinin bile artık saça nüfuz edememesidir.
Düzenli olarak kesilen kısa bir saç modeli ile durum bu o kadar da kötü olmayabilir, uzun bir saç modeli ile hızlı bir şekilde kuru uçlara ve saçların kırılmasına neden olabilir, bu da silikon tabakasına rağmen sağlıksız görünür.

Ayrıca silikonlar da kafa derisinin ve tüm vücudun gözenekleri üzerine veya üstüne uzanır ve onları kapatabilir. Silikon kompresyonun altında cilt şişer ve silikon tabakanın bir sonraki yıkanmasında çok fazla nem kaybeder, bu da yüksek bakım maddesi eksikliği nedeniyle artık yenilenemez. Bu, cildi kurutur ve en kötü durumda pul pul olur.

Kozmetikte bulunan silikon, kendi vücudunuza olan dezavantajlarının yanı sıra çevreyi de kirletir. Giderek artan yıkanabilir silikon oranını içme suyundan filtrelemeye çalışan özellikle kanalizasyon arıtma tesisleri, silikonları tamamen çıkarmakta daha büyük zorluklarla karşı karşıyadır, bu yüzden arıtmaya rağmen maalesef ki birçoğu yeraltı suyuna karışmaktadır.

Doğal kozmetik ürünlerine geçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Geleneksel bakım ürünlerinden doğal kozmetiklere geçiş, öncelikle zaman alır. Cildin, saçın ve vücudun değişmesinin ne kadar süreceği, cildin veya saçın ne kadar hasar gördüğüne de bağlıdır. Özellikle daha ciddi cilt lekelerinde, silikon içeren temizleyicilerin kalıntılarının ve geleneksel kozmetik çizgilerden kalan kremlerin ciltten temizlenmesi genellikle birkaç hafta sürer.

Sabit nodüller, birikintiler ve sivilceler bazen kısa bir süre için daha da kötüleşebilir, ancak geleneksel ürünlerden ayrıldıktan sonra, sonuçta önemli ölçüde daha temiz bir cilt ile ödüllendirilir. Silikon içeren şampuanlar durdurulduktan sonra da saçın durumu ürkütücü olabiliyor çünkü silikonlar sadece kırılan saç yapısını yüzeysel olarak doldurarak sağlıklı bir görünüm sağlıyordu. Doğru bakımla, doğal bileşenler saça (ve saç derisine!) Ulaşabilir ve böylece kepek gibi rahatsız edici semptomlarla nazikçe mücadele edip ve sağlıklı saçları koruyabilirsiniz. Karşıt yaklaşımları genel etkiyi zayıflattığından, her zaman geleneksel ve doğal ürünler arasında geçiş yapmamak önemlidir.

Doğal kozmetiklere geçiş ne kadar sürer?

Geleneksel kozmetikten doğal kozmetik ürününe geçiş süresi, büyük ölçüde bireysel cilt tipine ve doğal kozmetik ürünün kendisine bağlıdır. Örneğin yağlı ciltlerde doğal yüz bakımına geçiş daha uzun sürebilir, çünkü cildin ilk olarak önceki ürünlerin sert, genellikle agresif temizliğinin artık gerekli olmadığı ve bu nedenle yeniden yağlanmasına gerek olmadığı gerçeğine alışması gerekir.
Bakımı daha zengin olduğundan ve sadece cildi kapatmak yerine ek nem sağladığından kuru cilt genellikle bir değişiklikten çok hızlı bir şekilde yararlanır. Ancak her durumda değişim en geç altı ila sekiz hafta sonra tamamlanır ve daha sağlıklı, daha güzel ve bakımlı cilt, yorucu geçiş döneminin ödülüdür.

Hormonal bir değişikliğin - örneğin doğum kontrol hapının durdurulması - vücudun önceden bilinmeyen hormon dozlarıyla uğraşması gerektiğinden ve bunun dengelenmesi zaman aldığından, süreyi önemli ölçüde uzatabileceği de unutulmamalıdır.

BENEFSHE ürünlerindeki koku karışımları nelerden oluşur?

BENEFSHE doğal kozmetik ürünlerimizde, ilgili koku bileşimi için yalnızca doğal yağlar, özler veya hidrolatlar kullanıyoruz. Uçucu yağlar, insan organizması üzerinde doğrudan etkisi olan ve presleme, ekstraksiyon veya damıtma yoluyla elde edilen maddelerdir. Her bir koku karışımı için ilgili tedarikçiden bir güvenlik veri sayfamız var. Bu şekilde kullanılan kokuların % 100 doğal olduğunu garanti edebiliriz.

BENEFSHE nemlendirici ürünlerini makyaj altında kullanabilir miyim?

Evet, BENEFSHE serumları, balmları ve kremleri makyaj altında kullanılabilir.

Bazı insanlar yüksek bitkisel içeriğin makyajla çatışıp çatışmayacağını merak ediyor: bu doğru değil. Aynı zamanda, makyajı ilk uygulamadan önce en sevdiğiniz BENEFSHE nemlendiricinin tam olarak ne kadar emileceğini öğrenmenin zararı olmaz.

BENEFSHE fiyatları nasıl açıklıyor?

Tüm ürünlerimizin geliştirilmesi çok uzun bir süreçti çünkü müşterilerimize ortalama ürünler sunmak istemiyoruz, ancak yüksek kaliteli malzemelerle ürettiğimiz yüksek kaliteli tariflere güveniyoruz. Estetik gereksinimlerimizi karşılamak için çekici bir tasarım oluşturmak da bizim için önemliydi.

İnsanları genel bir konu olarak doğal kozmetik ürünlerine yaklaştırmak istiyoruz ve tasarım da burada belirleyici bir faktör. Bazıları sağlıklı gıda markalarını ve görünümlerini anımsatan diğer doğal kozmetik markalarının aksine, müşterilerimizin sadece doğal kozmetik ürünleri kullanmayı sevmeleri ve aynı zamanda kendi günlük rutinlerine entegre etmekten hoşlanmaları bizim için önemlidir.

Tüm bunlar bizim için BENEFSHE’yi bütünsel bir marka olarak geliştirmemiz için bir teşvikti, böylece markamız artık doğal kozmetiklerin en üst düzey alanında yer alabilir. Her ürün, ne çevreye ne de müşterilerimizin sağlığına zarar vermeyen, geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış, kısmen el yapımı, yüksek kaliteli ambalajlarla tamamlanmaktadır.

Günümüz tüketici toplumundaki değer kaybı, özgünlük, dürüstlük ve kalite arzumuzu da tetikledi. İyi ürünlerin bir fiyatı vardır ve BENEFSHE doğal kozmetik ürünleri en yüksek kaliteyi temsil eder.

BENEFSHE ürünleri ne kadar süre dayanabilir?

BENEFSHE doğal kozmetik ürünleri açıldıktan sonra en az altı ay dayanır. Tüm ürünlerin son kullanma tarihini dış ambalajında ​​ve / veya ilgili etikette bulabilirsiniz.

BENEFSHE ürünlerimi ne kadar süre kullanabilirim?

Elbette bu, ürüne ve doğal kozmetik ürünü ne sıklıkla kullandığınıza bağlıdır. Genel olarak, tüm ürünlerimiz çok zengindir. Günlük kullanımda bile, Yüz Kremimiz örneğin yaklaşık üç ay dayanır.

BENEFSHE şişeleri neden kahverengi?

Şişelerin koyu rengi, doğal kozmetik ürünlerdeki uçucu yağlar gibi malzemeleri olabildiğince taze tutar. Güneş ışığı, yağın ve diğer maddelerin en iyi özelliklerini bozabilir ve etkinliklerini azaltabilir. Ek olarak, kahverengi şişeler de estetik standartlarımızı karşılar ve BENEFSHE tasarıma uygundur.

Haricen uygulanan vitaminlerin cildim üzerindeki etkisi nedir?

Doğal cilt bakım ürünlerimizde kullanılan birçok vitamin, öncelikle sözde serbest radikallere karşı antioksidan koruma olarak kullanılmaktadır.

Serbest radikaller, havada giderek daha fazla bulunan reaktif bileşiklerdir. Cildimize yapıştıklarında oksijenle reaksiyona girerek cildimize zarar verirler. İşlemi açıklamak için örnek olarak bir elma parçası kullanılabilir: eğer elma açıksa, hava ile temas ettiğinde çabucak kahverengiye döner; kesilen kenarlara limon suyu (çok güçlü bir doğal antioksidan) dökerseniz, bu işlem büyük ölçüde yavaşlar.

Antioksidan etkilerinin yanı sıra kullandığımız bazı vitaminler de cildin nemli ve esnek kalmasına yardımcı olur.

BENEFSHE ürünlerindeki bitki yağları cildimi yağlandırır mı?

Bilimsel olarak, bitkisel yağlar kimyasal bileşimleri ve fiziksel özellikleri açısından insan cildine çok benzer. Bu, bu özütleri içeren formülasyonların cilt tarafından kolayca emilebileceği anlamına gelir. BENEFSHE ürünlerimiz için esas olarak üç farklı şekilde elde edilmiş bitki yağı kullanıyoruz: Distilasyon yöntemi, soğuk sıkım yöntemi, maserasyon yöntemi.

BENEFSHE ürünleri hassas ciltlerde tahrişe neden olabilir mi?

Deri hassasiyetleri genellikle beklenmedik şekilde ortaya çıkabilir. Cilt tahrişi geliştirirseniz, herhangi bir ürünü bir hafta süreyle kullanmayı bırakmanızı öneririz. Bu, cildinize sakinleşme ve rahatlama şansı verir.
Genel olarak, bir kozmetik ürünü kullanmadan önce göze çarpmayan başka bir cilt bölgesinde (yüzde değil) test etmeniz önerilir. 24 saatlik bir bekleme süresinden sonra kendi cildinizin tepkisini değerlendirebilirsiniz. Emin değilseniz testi tekrar edebilir ve emin olmak için 24 saat daha bekleyebilirsiniz.

Testler olumsuz bir reaksiyonla sonuçlanmadıysa, ürünü vücudun belirlenmiş bölgelerine ince bir şekilde uygulayın. Özellikle cildinizin hızlı bir şekilde hassasiyet gösterdiğini biliyorsanız normal kullanım için amaçlanandan daha küçük bir miktar kullanın ve miktarı kademeli olarak artırın.

Herhangi bir ürünü kullanmayı bıraktıktan sonra cildiniz tepki veriyorsa veya semptomlar devam ederse, bir dermatoloğa danışmanızı öneririz.

 

Popüler Yazılar